Derfor skal du have et regnskabsprogram

Mange starter en virksomhed og undrer sig over hvorfor de egentlig bør lave et regnskab. Man skal lave et regnskab, fordi det simpelthen er et krav fra myndighedernes side. Du har en virksomhed eller selskab, og du skal jo betale skat af dit overskud. Men hvis du ikke kan udregne dit overskud, så kan du ikke betale skat.

 

Husk: Du kan altid finde det bedste overblik over regnskabsprogrammer inde på https://erhvervskontopris.dk/regnskabsprogram/.

 

Derudover er det selvfølgelig også en god idé at have styr på sine indtægter og udgifter. Mange tror, at bare fordi man har penge på kontoen, så kan man pludselige bruge pengene. Sådan er det dog desværre ikke. Når man modtager penge, så er disse typisk inklusiv moms, og så skal man lægge nogle penge til side så man kan betale momsen videre til skat. Derudover er noget af dette også en del af overskuddet, og dette skal der som udgangspunkt også betales skat af. Det er heller ikke super simpelt at udregne skatten, fordi der er nogle ting, man kan få fradrag for, mens man ikke kan få det for andre. Nogle mener, at hvis man får sig en erhvervskonto, så kan man ikke få fradrag for det gebyr, som man betaler i oprettelsen. Dette kan være svært at forholde sig til, hvis man ikke har et godt regnskabsprogram.

Undgå at bruge Excel som regnskabsprogram

En af de største årsager til ikke at bruge Excel som regnskabsprogram er, at det ikke er udviklet til dette formål. Excel har mange begrænsninger, når det kommer til regnskab – især når det kommer til korrekt opbevaring af data. Excel har ikke de nødvendige funktioner til at håndtere store mængder data, som kræves for at kunne udføre et regnskab. Derudover kan det være svært at overholde lovgivningskrav, der er forbundet med regnskab, når man bruger Excel. Derudover kan det være svært at håndtere virksomhedens transaktioner, som kan være komplekse og kræver specifikke regnskabssystemer. Endelig er det vanskeligt at få overblik over dine finansielle oplysninger, da Excel ikke er udviklet til at vise disse informationer.