Guide: Sådan finder du et rette værktøj til rensning af tagrender 

Tagrender udgør en vigtig nøglefaktor for et hus tilstand, da de hjælper med at lede vand væk fra huset, som ellers ville have fatale og ødelæggende konsekvenser. Det er derfor vigtigt løbende at vedligeholde og rense sine tagrender for at undgå utætheder og slitage. Læs med hvor vi guider til det rette værktøj til rensning af tagrender.  

Uanset om du er den fødte handyman eller ej, vil du være i stand til både at udskifte og vedligeholde dine tagrender. Arbejdet er i sig selv ikke særligt komplekst, og blot ved hjælp fra de rigtige værktøjer og udstyr vil man være i stand til at skabe et succesfuldt resultat. 

Gå efter kvalitet frem for kvantitet 

Det kan være en værdifuld og givende investering på sigt at tilkøbe sig ordentligt udstyr til rensning af tagrender. Udstyr i høj kvalitet gør både slutresultatet pænere, men letter også arbejdsprocessen. Hvilket og hvor meget udstyr der er nødvendigt, kan dog variere meget alt efter hvilken tagrende man har påsat. Nogle tagrender er mere holdbare og slidstærke mens øvrige kræver oftere vedligeholdelse og bedre rensning. 

Hvilken tagrende der er den bedste at have påsat, kan variere meget fra husstand til husstand. Oftest skelner man mellem tagrender i kobber, zink, aluzink eller plastik. Tagrender i plast har vist sig i langt de fleste tilfælde at være mere medgørlige og nemme at rengøre, hvorfor de kan være et både praktisk og funktionelt valg. 

Regnvandskasette 

En dyrere men holdtidsbar løsning er, at tilkøbe sig en regnvandskasette der effektivt afleder regnvand fra taget ned til jorden. Ved at anskaffe sig en regnvandskasette sparer man på udgiften ved at sende regnvandet videre til kloaksystemet, hvorfor det er en økonomisk besparende løsning. Yderligere er den let at montere og har en lang holdbarhed.  

Flere udbydere tilbyder regnvandskasette og det er således muligt at finde en til en rimelig pris i høj kvalitet. En fordel er at undersøge tidligere brugers anmeldelser af værktøjet, da dette er en god indikator for hvorvidt produktet lever op til kravene og beskrivelsen. 

Gør det selv eller køb dig fra det 

Vælger man at udføre arbejdet med tagrenderensning på egen hånd, kan det være en fordel at anskaffe sig en tagrendeskovl samt et tagrendenet. Derudover kan man vælge at tilkøbe sig til arbejdet, og således være sikker på at der udføres et ordentligt stykke arbejde. Valget er dit, det handler blot om at drive til handling.